Blue Lagoon (geothermal spa)

Laguna Albastra este cu siguranta cel mai mare pol de atractie al turistilor care ajung in Islanda. Laguna este o piscina naturala cu apa geotermala (incalzita natural de activitatea vulcanilor) situata in mijlocul unui  imens camp de lava format de intensa activitate vulcanica.  Apa are proprietati binefacatoare si vindecatoare, dobandite din amestecul de silicati, saruri minerale, sulf, alge blue-vert extrase in parcursul ei (apei) subteran. Apa este utilizata in diverse tratamente de ingrijire ale pielii si pentru revigorare.  Sute de mii de turisti se perinda anual la acest izvor al tineretii vesnice.  Apa nu incanta doar pielea , ci si ochii, avand o nuanta spectaculoasa,  albastra precum cerul senin.

Laguna marcheaza capatul sud-vestic al faliei dintre placile tectonice Euroasiatica si Nord Americana si se afla la nord de Grindavik ( aproximativ 45 de minute din Reykjavik).

Piscina naturala se extinde pe o suprafata de 5000 m². Designul complexului, tipic nordic, intregeste cadrul natural.

Apa izvoraste de la o adancime mai mare de 2000 de metri, de acolo unde lava fierbinte pulseaza catre suprafata apa fierbinte, cu temperatura constanta de aproximativ 40 °C, in care turistii pot face baie pe tot parcursul anului. Fie iarna, fie vara, o baie in apele izvorului geotermal ne va revigora pentru parcursul intregului an. Faptul ca nu stiti sa inotati, nu este un inconvenient  – din pricina faptului ca apa este sarata puteti pluti fara mare efort.

 

Reclame